Oblrada.net нe проводить ігри нa гроші і нe приймає oплaту cтaвoк та інших плaтeжeй, пов’язаних із азартними іграми. Мaтeріaли публікуютьcя виключно в інфoрмaційних цілях.

Зміни в Законі України «Про рекламу» набули чинності: контроль за рекламою в галузі організації та проведення азартних ігор тепер здійснюватиме КРАІЛ

9 Жовтня 2023

Другого жовтня 2023 року стало датою набрання чинності змінами Закона України «Про рекламу» (далі Закон). Відповідно до цих змін повноваження щодо контролю за рекламою в галузі організації та проведення азартних ігор віддано Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (далі Комісія). Ці повноваження включають можливість Комісії застосовувати фінансові санкції до порушників вимог щодо реклами азартних ігор, передбачених Законом. Максимальний розмір санкції передбачений законом становить 300 мінімальних заробітних плат. На сьогоднішній день він відповідає 2010000 гривень.

Нагадаємо, що повний перелік обмежень та вимог до розповсюдження розміщення рекламних матеріалів азартних ігор наведено у статті 22 Закону, а самі вимоги та обмеження стосуються, зокрема, способів електронної комунікації. Дія закону поширюється як на торгові марки, так й інші об'єкти інтелектуальної власності, під якими проводяться азартні ігри.

Докладніше зі змінами ви можете ознайомитись у розділі новин на офіційному сайті Комісії.

Останні новини
1,6 мільярда гривень надходжень до держбюджету України — результат виконання плану КРАІЛ на 101%
Процедура подання заяви на самообмеження
Набули чинності рішення КРАІЛ щодо забезпечення ефективності державної санкційної політики та моніторингу її ефективності
Боротьба з нелегальним гральним бізнесом: 6 онлайн казино підлягають закриттю за вимогами КРАІЛ